Hoornse Voetbal Verenging Hollandia

Aan het eind van de negentiende eeuw kreeg Hoorn haar spoorwegverbinding met Amsterdam. Hierdoor werd het mogelijk korte bezoekjes te brengen aan het stadje; onder meer om te sporten. Daarvan werd druk gebruik gemaakt door de leden uit de hogere kringen, die in 1889 HSV Sport oprichtten. Hun activiteiten werden op de voet gevolgd door jongens, die zich meestal op straat vermaakten. Omdat voetballen op klompen achter de Hoornse Grote Kerk te veel overlast opleverde, werd een eigen club opgericht; met steun van leden van eerder genoemde club.

De voetbalclub startte onder de naam Volharding. Bij toetreding tot de 3e klasse NVB in 1909 diende de naam Volharding te worden gewijzigd; gekozen werd voor Hollandia. De rood witte clubkleuren, verwijzend naar de vlag van Hoorn, werden niet gewijzigd.

Tegenwoordig is voetbalvereniging Hollandia gevestigd in het Julianapark. Na een langdurige periode van onzekerheid kreeg de club toestemming om te mogen blijven op haar huidige locatie. Begin 2000 werd hier een nieuw clubgebouw geopend; ook werden met medewerking van de gemeente de nodige verbeteringen aangebracht aan het totale hoofdveld en de bijvelden.

Adres

Adres: Nieuwe Wal 2, Hoorn
Web: http://hollandia-voetbal.nl/


Uw logo hier?